marți, 22 noiembrie 2016

Risca programele de formare in domeniul antreprenoriatului sa ramana fara beneficiari?

Dupa o asteptare de mai bine de 1 an, Ministerul Fondurilor Europene a lansat programul „România Start Up Plus”. Era un program mult asteptat, mai ales de organizatiile care deruleaza programe de sprijinire a antreprenoriatului, dar si de furnizorii de cursuri acreditati în domeniul competentelor antreprenoriale.
Potrivit cerintelor mentionate în Ghidul Solicitantului – Conditii specifice pentru “OS 3.7: Cresterea ocuparii prin sustinerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbana”, înainte de a se înscrie la concursul de Planuri de Afaceri pentru a obtine o finantare nerambursabila în valoare de maximum 40.000 euro cei interesati trebuie sa participe la un program de formare în domeniul antreprenoriatului. Ideea nu este deloc rea, caci practica a aratat ca marea majoritatea a celor care se lanseaza în afaceri nu au cunostinte elementare necesare unui om de afaceri si asta conduce la o serie de neplaceri dupa pornirea afacerii. O alta cerinta era aceea ca cei care doresc sa devina administrator ai schemei de ajutor de minimis sa realizeze o cercetare proprie, cu date concrete, prin care sa se identifice nevoile persoanelor din grupul tinta.
Expertii portalului www.e-calificare.ro au realizat împreuna cu specialistii unei firme de consultanta o ampla cercetare de piata pentru a vedea cât de mare este interesul românilor de a participa la programul „România Start Up Plus”, iar rezultatele au fost suprinzatoare: foarte putini oameni mai sunt interesati în ziua de azi sa se orienteze catre antreprenoriat. Cercetarea online realizata pe un esantion de cca. 287.000 persoane din 16 judete confirma datele statistice oficiale, potrivit carora interesul romanilor pentru antreprenoriat este extrem de scazut.
Pentru a afla mai multe detalii despre cercetarea realizata si mai ales despre rezultatele acesteia va recomandam sa cititi articolul: ”Antreprenoriatul,ultima optiune pentru marea majoritate a românilor 

Probabil ca acest interes extrem de scazut s-a datorat si faptului ca cei 40.000 euro pot fi obtinuti numai daca îti asumi anumite responsabilitati, iar cand aud de asa ceva cei mai multi fac “un pas înapoi”, dar vazând rezultatele acestei cercetari este imposibil sa nu te întrebi daca în viitor va mai participa cineva la cursuri de antreprenoriat.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu